HTML

memo

Akinek nincs múltja, annak jövője sincs. Ha egy közösség nem akar emlékezni, megismétli a múlt hibáit. A gyakorlati ismereteket általánosítják a szakmák, végső soron a kutatások és a humán tudás. Az élet szépségéről énekelnek a múzsák, akiknek anyja az emlékezés.

Friss topikok

Címkék

A Nemzeti Együttműködés Rendszerét fel kell számolni, az alkotmányt pedig helyre kell állítani.

2012.10.06. 12:13 Minnesota

A fenti volt az a teljes mondat, melynek első felét ketten is bejegyzéseik címének választották. Az EKKI elhíresült dokumentumának bevezető sorai tartalmazzák. A második tagmondat fontosságát hangsúlyozom. Nélküle az iratot csak egy negatív felhívásként lehetne értelmezni.

 

Ám a helyreállítást én nem betű szerint igénylem. Csak azt kell visszahozni a régi Alkotmányból, amihez képest a jelenlegi intézményes szabályokat megfogalmazó törvénykezés visszalépést jelent, korlátozza és veszélyezteti a jogállam követelményeinek érvényesülését. Modern demokrácia nélkül a nemzet képtelen folyamatosan összhangban tartani törekvéseit a tényleges adottságaival és külső körülményeivel, a mai európai felfogástól pedig egyre távolabb kerül. A szolgálati szabályzatokhoz hasonlítható tekintélyi rend lopakodó bevezetése miatt némelyek későn veszik észre a kulisszának használt parlamentáris formákkal álcázott vészhelyzetet.

 

Elemi csapások idején még az egymással ellenséges állatfajok is felhagynak egymás pusztításával, egyidejüleg menekülnek. Az ember pedig az őt gyűlölő szomszéd égő házát is oltja. A magyar közélet katasztrófa övezete a NER. A jogszűkítő, ellenőrzés nélküli hatalom teszi lehetővé a végzetes következményekkel járó oktalan stratégiai döntéseket, az egymás közt osztozkodó tucatnyi érdekcsoport klán-államának kiépítését, miközben a szegénységi küszöb alatti és a létminimum alatti rétegek életlehetőségei folyamatosan romlanak.

 

Az egész nemzet tartós érdeke, hogy elhagyja ezt az övezetet, vagyis felszámolja annak szabályait. Annak végeztével megszűnne a jelenlegi nagybetűs Rendszer, mint a modern alkotmányos elvekkel ellentétes intézményi berendezkedés. Megmaradna a kisbetűs, normális nemzeti együttműködés.

 Ide iktatom a blogtéri hozzászólásokat:

 

talon
2012-10-06 18:49:40

Lényeges kiegészítés új nézőpontból. Köszönöm!

[passzívra állítom] - [törlöm]

büyük
2012-10-06 20:38:52

Csatlakozom az elismeréshez.. A magyar közélet katasztrófa övezete a jogszűkítő, ellenőrzés nélküli hatalom.

[passzívra állítom] - [törlöm]

széna
2012-10-06 22:16:01

Az 1944 március 19. előtti világ hívei nem sok kivetnivalót találhatnak a mai berendezkedésben. A történelmi nevek hordozói közt nyilas csak elvétve akadt. A hitlerájnak gazsuláló vezérkariak, ludovikások, csendőrök, konjunktúralovagok közt annál több. Farkas testvér a mai vezetésbe veti minden reményét. Elfajzott nyelvezetű aberránsok sem várnak semmi jót a közéleti modernizációtól.

[passzívra állítom] - [törlöm]

kalas
2012-10-07 10:05:44

Régebbi közéleti prognózisotok ijesztő pontossággal igazolódik. Pedig nincs köztetek szokványos politikai elemző, aki szavazati arányokat jelezne előre. Csak egy ilyenféle szakmaközeli van (1), de ő sem választási időjós, hanem, amint láttam, a politológia meghatározó folyamatait és összefüggéseit tanulmányozza. Társadalomkutató, akár a többiek.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Árpád Apád
2012-10-07 10:14:20

ha már helyreállítás, akkor mért nem egy új alkotmánnyal?

[passzívra állítom] - [törlöm]

Mne
2012-10-07 16:09:24

széna: "a mai vezetésbe veti minden reményét." Hiába reménykedik. Polgári társadalom vagyunk és maradunk. Az ennek megfelelő intézményrendszer erősen megrongálódott, de ki lehet javítani.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Mne
2012-10-07 16:14:26

kalas: a kutató köteles (meg)ismerni a saját szakmáját. A társadalomkutató a szomszédos szakmákat is. Olyan orvos nincs, aki a medicínából csak a vesét tanulta meg.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Mne
2012-10-07 16:19:07

Árpád Apád: Lehet új, vagy akár a mai alaptörvény módosítása, ha az EKKI és mások által kórismézett beteg részek kikerülnek belőle.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Carolus
2012-10-07 20:20:18

2
büyük
"A magyar közélet katasztrófa övezete a jogszűkítő, ellenőrzés nélküli hatalom." Megint a zászlónkat lobogtatva próbálják elkendőzni, hogy vészhelyzetbe vitték a nemzetet.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Mne
2012-10-07 21:16:17

Mások, ugyancsak zászlót lobogtatva, még mélyebbre süllyesztenék az országot a katasztrófa övezetben.

[passzívra állítom] - [törlöm]

széna
2012-10-07 21:32:05

Elfajzott aberráns ne lobogtassa a nemzeti zászlót, mert beszennyezi. Mocskos beszédű provokátorokból sem kérünk.

[passzívra állítom] - [törlöm]

smirgli
2012-10-07 21:53:06

A NER most Sopronban kapott egy kisebb vágást. Nagyobb vereséget szenvedett az Európai Néppártban. Nem adhat alelnököt, mert nem felel meg a modern konzervativizmus ismérveinek sem.

[passzívra állítom] - [törlöm]

kalas
2012-10-07 22:07:25

Ki adja az új Alkotmány vezéreszméit? Turul vagy Sólyom? Én Sólyomra szavazok.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Mne
2012-10-08 19:24:10

Én is, de maradjunk a témánál. Ez a dokumentum olyan mint a királyvíz az aranynak. Azt a kört lehet támogatni, mely alapból vállalja, hogy teljesíti ennek a pártsemleges iratnak a követelményeit. Ez a küszöb. Aki nem vállalja, hiába beszél kormányváltásról, nem megbízható. A küszöbön túljutóknál viszont szigorúan ellenőrizni kell az ígéret betartását. Az ajánlott gyakorlat erőssége, hogy ezt az ellenőrzést lehetővé is teszi.

[passzívra állítom] - [törlöm]

kalas
2012-10-10 23:17:53

A régi bölcsek szerint mindenben van egy szubsztancia (mondjuk: lényeg) és ennek több attribútuma, kötelező eleme, ismérve. A kívánatos berendezkedés lényegét a dokumentum körvonalazta. Ki kell dolgozni a velejáró gazdasági, szociális, oktatási, egészségügyi, sajtó, önkormányzati, külpolitikai, stb.szabadságelvű állami magatartási módokat.

[passzívra állítom] - [törlöm]

széna
2012-10-12 10:27:00

6
Mne

Bővítek a megállapításomon. A Blogterbe is veti és itt nem csalatkozik.

[passzívra állítom] - [törlöm]

Carolus
2012-10-12 13:26:51

3
széna

Jogos. Annak a korábbi önkényuralomnak a támogatóit testvérnek nevezték.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vészhelyzet

A bejegyzés trackback címe:

https://memoriterblog.blog.hu/api/trackback/id/tr724936515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása