HTML

memo

Akinek nincs múltja, annak jövője sincs. Ha egy közösség nem akar emlékezni, megismétli a múlt hibáit. A gyakorlati ismereteket általánosítják a szakmák, végső soron a kutatások és a humán tudás. Az élet szépségéről énekelnek a múzsák, akiknek anyja az emlékezés.

Friss topikok

Címkék

Uhu

2010.01.18. 20:15 Minnesota

 

Még tavaly december elején egy hatalmas uhu bagoly költözött a XII. kerületi Városmajor utcába. 2010. január 12. óta a VIII. kerület egyik bérházának tetején lévő kéményen tanyázik. Amúgy egészséges. Valahogy így nézhet ki:

 
A hideg miatt költözött a városba, ahol könnyebben tud magának vadászni rágcsálókat, patkányokat és galambokat. Lehet, hogy fogságból szökött vadászmadár. Az elmondások szerint a nap nagy részét a kéményen tölti, miközben varjak és szarkák támadnák hevesen. Ereje és fölénye tudatában nem sok figyelemre méltatja őket.

Egy másik vadászmadár birtokosa többet tudna mesélni ezeknek a fajoknak a szokásairól. Annyi bizonyos, hogy el tudják látni és meg tudják védeni magukat. Nagyon értelmesek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: uhu

A bejegyzés trackback címe:

https://memoriterblog.blog.hu/api/trackback/id/tr824936534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása